menuclose

Mobergsro foto- och blomsterateljé – Det är nu det händer!


Vår gård, belägen på småländska höglandet i Frinnaryds socken, har under åren haft lite olika namn.

Tittar du på lantmäteriets karta så heter det fortfarande Vinkan. För några år sedan var den benämnd Hyltan men vi har döpt vår gård till Mobergsro.

Så talesättet att kärt barn har många namn kan vi skriva under på.

Gården har funnits i släkten i generationer och planen är att den ska fortsätta göra så. Här har under årens lopp förekommit olika verksamheter.

En gång i tiden var den stor nog att försörja en familj som en lantbruksgård med odling, djurhållning och skogsbruk. I början på 1900-talet fanns här slakteri och en av ägarna har prisats för sin fina fruktträdgård. I mitten på 1950-talet var det många familjer i socknen som köpte sina jordgubbar på Mobergsro.

Här har också funnits en elektronikverkstad där man kunnat få hjälp med krånglande tv-apparater, antenner och paraboler.

Under de senaste åren har elektronikverkstad blivit fotostudio och fruktträd har bytts mot sommarblommor och nu är vi redo för nästa steg. Fotostudio och blomsterförsäljning samlas under namnet Mobergsro Foto- och blomsterateljé.

Vi kommer att erbjuda en välutrustad fotostudio för fotografering, precis som tidigare, av livets alla skeenden, t.ex. gravid, barn, familj, bröllop osv. Dessutom kommer vi att sälja våra närodlade snittblommor i bukett och arrangemang men också till alla andra tillfällen i livet när en blomma förgyller, t.ex. bröllop, begravning och andra bemärkelsedagar.

Vi kommer att fortsätta traditionellt med fotograferingar i studio och utomhus och sälja våra buketter i blomsterkiosk på gården. Men vi har redan planer på ytterligare aktiviteter som vi återkommer till och berättar mer om så småningom.

Du kommer att kunna följa och ta del av vår utveckling här på vår blogg men också i andra sociala medier och så hoppas vi naturligtvis att du kommer och besöker vår ateljé på plats för foto- och blomsterupplevelser.

Lägg namnet Mobergsro Foto- och blomsterateljé på minnet och glöm inte att gilla, prenumerera och följa oss på sociala medier.

Snart hoppas vi kunna säga Välkommen ut på landet!