menuclose

Mobergsro Foto- och Blomsterateljé – vilka är vi?


Detta är verkligen ett familjeföretag och en familjedröm. Grunden är att vi vill bevara och utveckla vår gård Mobergsro, samtidigt som vi får syssla med det vi tycker är allra roligast i livet.


Ingela Moberg bor på gården tillsammans med sin man Ivan som är barnfödd på gården. Ingela läser gärna frökataloger och trädgårdsböcker, plockar och räknar alla lyckopiller (frön) och stoppar dem i jorden med resultatet att hon alltid har jord under naglarna.

Efter ett arbetsliv bakom skrivbord njuter hon som pensionär av livet på landet och i trädgården. Intresset för blommor har funnits med sedan cykelturerna i unga år, ut i skogen för att plocka blåsippor. Trädgården har alltid varit hennes terapi. Visionen och drömmen om en vacker trädgård lever fortfarande men också vissheten om hur fort ogräs kan ta över om man tillåter det att gro.

Bakom kameran, och i själva ateljén finns fotograf Frida Walett, Ingelas dotter. Hon är en pigg och glad Disneyälskande 3-barnsmor som fotograferat sedan barnsben. Som tur var kom digitalkameran i samband med att intresset växte så vi undkom ruinens brant tack vare att vi slapp filmrullar och framkallningskostnader.

Idag är Frida prisbelönt fotograf och omnämnd med sina bilder i SM i fotografi. En viktig drivkraft för Frida är att skapa vackra minnen genom sina bilder oavsett vid vilket tillfälle de är tagna. Hon trivs både i studio och ute i naturen och älskar solljusets Golden Hour.

Så fort hon sitter i bilen skannar hon av omgivningen för att eventuellt hitta platsen med den perfekta solnedgången för att föreviga ett minne. Frida upptäckte också tidigt att blommor och grönt kan tillföra mycket i en bild. Det var så de första tankarna kring att odla i lite större skala uppkom. Blomsterkransar, buketter, tårtdekorationer och blommor i ett bad – allt detta och mycket mer används våra blommor till i samband med fotograferingar.

Idag älskar hon också att få plocka blommor i odlingarna och binda de mest utsökta lite vilda buketter.


Albin Vallander, Fridas sambo och högt älskad bonuspappa till pojkarna, kommer att finnas med vadhelst det behövs, oavsett om det handlar om att skapa nya odlingsbäddar, planera fotograferingar eller redigera foton. Albin kommer att finnas nära våra kunder både via telefon, mail och vid andra sammanhang där Mobergsro Foto- och blomsterateljé finns med. Albin gillar också att jobba i trä och kommer att vårda fotorekvista men du kommer också att kunna ta del av hans skapelser på annat sätt mer om det senare. Vi är så lyckligt lottade som har någon som kan acceptera och bejaka alla tokigheter som mor och dotter hittar på.

Som fotomodeller eller springande kring våra ben i odlingsbäddarna kommer säkert också både pojkar, hundar och katter att synas. Vi ser fram emot att träffas framöver, både i fotoateljé och bland våra blommor.

Vi hoppas naturligtvis också att vi ofta kommer att mötas i våra sociala medier. Även där vill vi kunna ta er med och säga Välkommen ut på landet!

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *