menuclose

SM i fotografi


Varje år anordnar Svenska Porträttfotografers förbund en tävling för alla Sveriges alla fotografer – SM i fotografi. Förutom att vinna priser så är detta en unik möjlighet att få sina bilder bedömda av en proffsjury, helt enkelt en chans att utvecklas som fotograf genom att få omdömen och kritik på de bilder man skickat in. Samtliga bilder bedöms först digitalt och därefter går utvalda bilder vidare
till en printfinal.

Jag har länge pratat om att ta den ultimata tävlingsbilen och idéerna har varit många. Detta har dock aldrig blivit av men till 2023 års tävling kunde jag inte låta bli. Det är otroligt många fotografer som deltar i tävlingen och mängder av bilder skickas in. Tävlingsbilderna är uppdelade i olika kategorier och jag valde att i sista sekund skicka in tre olika bidrag, två stycken bilder till gravid och en till klassiskt barnporträtt. Samtliga tre har jag tagit i samband med kunduppdrag och är alltså egentligen inte alls tillrättalagda för tävling.


Gissa om jag blev otroligt glad och stolt när resultatet kom och jag kunde konstatera att samtliga tre bilder fått diplom och en dessutom omdömet Merit som visar att det är ett foto med hög tävlingskvalitet. Snart öppnar möjligheten att skicka in bidrag till årets tävling. Frågan är om jag ska våga utmana ödet ytterligare en gång och skicka in några bidrag även till 2024 års SM i fotografi.

Nu kan jag i alla fall säga: Välkommen ut på landet och till en fotograf som deltagit och fått diplom för bilder i SM i fotografi!

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *